HTML

Csibor - beat ma

Utolsó kommentek

2013.02.28. 10:33 Zubreczki Dávid

Utcát neveznek el Radics Béláról

Ej ha apám megérte volna, biztos mondaná, hogy nahát a Béla. Neki valószínűleg megmarad az egyik srácnak az angyalföldi bandájukból, nekünk pedig ugye már rocklegenda. Bár már a beaten túli világot képviseli, azért midnenképpen meg kell említenünk itt a blogon, hogy a magyar Hendrixről, Radics Béláról utcát neveznek el. Örülünk neki!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest magyarország taurus radics béla


2013.02.20. 00:17 iKod

A Beatles előtt is jártak már a háztetőn

1968. december 7-én Manhattan egéről egy érces hang üvölt keresetlen szavakat a járókelők fülébe, majd néhány másodperccel később valóságos menydörgés sújt le mindenkire. A Jefferson Airplane belekezd pályafutásának talán legrövidebb koncertjébe, méghozzá az egyik háztetőn.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia koncert usa beatles jefferson airplane rooftop


2013.02.18. 21:32 iKod

The Beatles: Rubber Soul

„A legjobb zenéinket sohasem vettük fel.” „Tudod, Brian öltönyt húzott ránk, kicsípett bennünket és nagyon menőkké váltunk. De eladtuk magunkat. A zenénk már azelőtt halott volt, hogy elindultunk a brit színházi turnéra.” John Lennon

Pedig milyen jó lemezeket készítettek!

Szólj hozzá!

Címkék: anglia lemez beatles


2013.02.03. 07:03 Zubreczki Dávid

Beatles a Blahánál

Gyönyörű nem? Akár blogunk logója is lehetne a kép, amit a Manzard Cafén találtunk. Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, kattintsatok át hozzájuk!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest magyarország beatles


2013.01.24. 14:46 iKod

Os Mutantes - Kurt Cobain kedvenc brazil zenekara

Hogy milyen volt a beat a hatvanas évek végén a világ másik szegletében, Braziliában? Megtudhatjuk, ha meghallgatjuk az Os Mutantes bemutatkozását. A válasz egy szóval: LEHENGERLŐ! Kis túlzással utolért/meghaladott minden korabeli zenét, de a világ mégsem tudott róla, talán a földrajzi távolság, talán a portugál ének, vagy az akkori politikai helyzet miatt (68-ban egy katonai kormány uralkodott náluk). Otthon azért így is nemzeti hősök voltak.  

7 komment

Címkék: brazil lemez Kurt Cobain Beck Os Mutantes The Bees


2013.01.23. 09:24 iKod

1. Beat Meeting minifesztivál

 

beatm2jav.JPG

 

Beat. Hogy pontosan mit takar ez a stílus, azt sokan, sokféleképpen leírták már, mégis megfoghatatlan. Oké, a Beatles az biztosan az. Meg a Kinks is. Magyar vonalon mozogva valószínűleg az Illés-Metro-Omega triumvirátus említésével vághatjuk ki magunkat a legkönnyebben, ha nem akarunk zenei analfabétának tűnni. De mi a beat ma? Van-e beat ma? A szokatlan lemezmegjelenéseiről elhíresült Csibor zenekar is (többek között) ezekre a kérdésekre keresi a választ vadonatúj zenei blogján, a beatmeeting.blog.hu-n. Egyébként nem titok: szerintük nagyon is van beat, még akkor is, ha azt épp indie-nek, britpopnak vagy alternak nevezik. Ennek demonstrálására pedig össze is rántottak egy minifesztivált, melyen rajtuk kívül két underground veterán, a Jurij és a Varga Zsuzsával kiegészült Pluto szemlélteti: van élet a gombafejek után, és hogy itt igenis friss és üde dolgokról van szó. Január 26-án tehát valami új indul útjára a Muzikum falai között, nem érdemes kihagyni.

Pluto: https://www.facebook.com/plutozenekar

Jurij: https://www.facebook.com/jurijzenekar

Csíbor: https://www.facebook.com/csiborband?ref=ts&fref=ts

Az eseményre feliratkozni itt lehet:

https://www.facebook.com/events/151250658356220/

Belépőjegy: 1000 Ft

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: koncert beat Pluto Csibor Muzikum Jurij


2013.01.17. 08:06 iKod

Kinks: Something Else by The Kinks

 

Már 67-ben is ódivatúnak számított,  néhol hamisan énekelték és pontatlanul játszották fel dalait, a felvétel minősége pedig elmarad a kortársaitól. Mégis, ha akkortájt egy sajnálatos atomkatsztrófa eltörölte volna Angliát a föld színéről, a lemez alapján-kis túlzással-újra össze lehetett volna rakni azt a mindennapi életről, ötórai teákról, cigarettákról szóló kedves, nosztalgikus „ zenei szilánkok” segítségével.  

10 komment

Címkék: anglia 1967 omega beatles beat jefferson airplane Címkék Kinks Doors


2013.01.14. 11:13 Beat Meeting

Ha ma reggel Ön is elkésett a munkából, átázott a cipője és a főnöke leüvöltötte a fejét, akkor hallgasson Kinkset!

A BeatMeeting blog zenei ajánlata hétfő délelőttre a Kinks Sunny Afternoon videója (1966).

A Kinks mindig is lenyűgöző plasztikussággal emelte át a hétköznapi emberek apró-cseprő problémáit gyönyörű balladákba. Sunny Afternoon c. daluk is közéjük tartozik: a kisemmizett, elhagyott kisember dala, kinek semmi luxus nem maradt, csak a délutáni napfürdő (apró érdekesség- a dalban a mindent javat elhappoló adóbehajtó valószínűleg a Beatles - Taxman c. dalának címszereplőjének a munkatársa, a kesergés pedig az akkortájt bevezetett progresszív adózásnak szól - vajon az egykulcsos rendszerről milyen dalt írt volna ez a két zenekar?). 

A dallamvezetés kellően szomorkás, ráadásul ezt a klipben egészen tragikussá tudták fokozni a sivár hideg havas tájjal. Ha ma reggel Ön is elkésett a munkából, átázott a cipője, a főnöke leüvöltötte a fejét, ráadásul még egy adóbevallásra buzdító levelet is talált a postaládájában (mint jelen sorok írója), hallgassa ön is bepárásodott tekintettel az ifjú Ray Daviest, és bízzon egy napsütötte délutánban!

Szólj hozzá!

Címkék: anglia dal kinks klip


2013.01.10. 16:09 iKod

Az első magyar videoklip (?)

Sokan csak felületesen ismerik, néhányan már elfelejtették, a legtöbben talán nem is hallottak Kovásznai Györgyről. Pedig...

Szólj hozzá!

Címkék: film magyarország omega klip Kovásznai


2013.01.09. 19:55 iKod

Steve Martin és a habtenger

 

Ki az a fura kis figura, aki 1965 táján egy meglehetősen bizarr filmecskében tűnik fel Steve Martin oldalán, hogy szétverjen egy hotelszobát, amit aztán többszáz liternyi hab önt el?

Szólj hozzá!

Címkék: anglia