HTML

Csibor - beat ma

Utolsó kommentek

2013.01.10. 16:09 iKod

Az első magyar videoklip (?)

Sokan csak felületesen ismerik, néhányan már elfelejtették, a legtöbben talán nem is hallottak Kovásznai Györgyről. Pedig...

...korának, a 60-as 70-es éveknek egyik meghatározó írója, festője, alkotója volt. 1964-től 1983-ban bekövetkezett haláláig 26 animációs filmet készített, amikben megjelentek a korabeli pesti utcák, mulatók, bérházak. Az aláfestő zenét sokszor a kor (beat) zenekarai "szolgáltatták" Kovásznai megelevenedett festményeinek.

Ismerkedésként tessék megtekinteni a Várakozni jó című alkotást, amiben a korai Omega a főszereplő! Ahogy a video egyik kommentelője fogalmazott:

"Csak nekem van egy olyan érzésem, hogy tulajdonképpen ez az első magyar videoklip?"

Nem állítjuk biztosan, hogy ez az első, de hasonló érzésünk nekünk is van. Aki tud korábbiról, szóljon!

Figyelemre méltó a 72-es Körúti esték is, ahol egy ifjú költő szemével leshetünk bele a pesti éjszakába. Meglepő párbeszédek Szécsi Pál-Szereted-e még?, vagy a Generál-Lehajtott fejjel című számaival a háttérben:

Szólj hozzá!

Címkék: film magyarország omega klip Kovásznai


A bejegyzés trackback címe:

https://beatmeeting.blog.hu/api/trackback/id/tr1005010321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása