HTML

Csibor - beat ma

Utolsó kommentek

2013.02.20. 00:17 iKod

A Beatles előtt is jártak már a háztetőn

1968. december 7-én Manhattan egéről egy érces hang üvölt keresetlen szavakat a járókelők fülébe, majd néhány másodperccel később valóságos menydörgés sújt le mindenkire. A Jefferson Airplane belekezd pályafutásának talán legrövidebb koncertjébe, méghozzá az egyik háztetőn.

Az eseményt a kor népszerű rendezője, a francia újhullám ikonikus alakja Jean-Luc Godard filmezi, aki a mellékelt videó 4. másodpercében személyesen is feltűnik. Arcok jelennek meg az ablakok mögött, emberek néznek felfelé, de nem látnak senkit, néhányan cigarettára gyújtanak, sokan párkányokon könyökölnek, az utcán egyre többen állnak meg hallgatózni. Az első dal (House at Pooneil Corners) végére már a „nem éppen muzikális” rendőrség is megjelenik. Láthatóan a zenekar nem lepődik meg a hívatlan vendégeken, és azon sem, hogy a koncertet be kell fejezniük…

Néhány héttel később 1969. január 30-án megismétlődik a jelenet Londonban egy Beatles nevű zenekar főszereplésével. Szerencsére nekik többet sikerül játszaniuk.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia koncert usa beatles jefferson airplane rooftop


A bejegyzés trackback címe:

https://beatmeeting.blog.hu/api/trackback/id/tr985093294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása