HTML

Csibor - beat ma

Utolsó kommentek

2013.01.14. 11:13 Beat Meeting

Ha ma reggel Ön is elkésett a munkából, átázott a cipője és a főnöke leüvöltötte a fejét, akkor hallgasson Kinkset!

A BeatMeeting blog zenei ajánlata hétfő délelőttre a Kinks Sunny Afternoon videója (1966).

A Kinks mindig is lenyűgöző plasztikussággal emelte át a hétköznapi emberek apró-cseprő problémáit gyönyörű balladákba. Sunny Afternoon c. daluk is közéjük tartozik: a kisemmizett, elhagyott kisember dala, kinek semmi luxus nem maradt, csak a délutáni napfürdő (apró érdekesség- a dalban a mindent javat elhappoló adóbehajtó valószínűleg a Beatles - Taxman c. dalának címszereplőjének a munkatársa, a kesergés pedig az akkortájt bevezetett progresszív adózásnak szól - vajon az egykulcsos rendszerről milyen dalt írt volna ez a két zenekar?). 

A dallamvezetés kellően szomorkás, ráadásul ezt a klipben egészen tragikussá tudták fokozni a sivár hideg havas tájjal. Ha ma reggel Ön is elkésett a munkából, átázott a cipője, a főnöke leüvöltötte a fejét, ráadásul még egy adóbevallásra buzdító levelet is talált a postaládájában (mint jelen sorok írója), hallgassa ön is bepárásodott tekintettel az ifjú Ray Daviest, és bízzon egy napsütötte délutánban!

Szólj hozzá!

Címkék: anglia dal kinks klip


A bejegyzés trackback címe:

https://beatmeeting.blog.hu/api/trackback/id/tr325017303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása