HTML

Csibor - beat ma

Utolsó kommentek

2013.01.09. 19:55 iKod

Steve Martin és a habtenger

 

Ki az a fura kis figura, aki 1965 táján egy meglehetősen bizarr filmecskében tűnik fel Steve Martin oldalán, hogy szétverjen egy hotelszobát, amit aztán többszáz liternyi hab önt el?

A megoldás Keith Moon. Hogy kicsoda Keith Moon? Egyujjas kifordított bundakesztyű? Papucs orrán pamutboly? Vagy szobafestő pemzli? Fenét! Ő a rockvilág  legőrültebb dobosa, az angliai The Who tagja, ami pedig a kisfilm  alatt szól az a Cobwebs And Strange, a zenekar legújabb albumáról, egyben a mod stílus  egyik alapművéről, a Quick One-ról.

A lemez a féktelenség zenei emlékműve.  Már a borítóról is (Alan Aldridge munkája) betűket köpködnek ránk a pop-art bandatagok hangszerei, a hangszórókból pedig őrületes és egyszerre csodaszép hangorkán söpör végig a szobán. Micsoda különbség a Run Run Run, vagy a Boris The Spider, a korabeli édeskés Beatles slágerekhez képest. Persze a kor beat-punkjai is elhelyeztek néhány kocka kesernyés csokit a véres steak  darabkák mellett, hallgassuk csak meg a countrys Dont Look Away-t, vagy a besorolhatatlan stílusú See May Way-t! A csúcspont egyértelműen a Rolling Stones Rock And Roll Cirkuszában is előadott több tételes mini  rock opera, a Quick One While He’s Away, ami már előrevetíti a 69-es Tommy-t.

A Quck One While He’s Away:

Szólj hozzá!

Címkék: anglia


A bejegyzés trackback címe:

https://beatmeeting.blog.hu/api/trackback/id/tr455008757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása